Beboercafé om byudvikling og alt det nye, der bygges i Tingbjerg

Hvad skal der ske udenfor vores vinduer og i vores haverum? Dette spørgsmål var temaet for gårsdagens beboercafé - et arrangement, som blev stablet på benene af fsb’s afdelingsbestyrelse i samarbejde med Tingbjerg Byudvikling.

På beboercaféen var der god tid og mulighed for at stille spørgsmål til Byudviklingsteamet. Godt 20 beboere var mødt frem, og snakken gik livligt omkring beboernes spørgsmål, bekymringer og gode idéer. Vi kom blandt andet ind på emnerne:

  • Haverum og legepladser.
  • Vidste I, at størstedelen af de nye rækkehuse placeres på kanten af haverne for at bevare så meget grønt areal som muligt? Og at legeplads-inventar, som kan genbruges, vil blive sat op igen andre steder, hvis beboerne i området ønsker det?
  • Beplantning, biodiversitet og steder til ”vild med vilje”.
  • Vidste I, at fsb’s afdelingsbestyrelse er i dialog med Byudviklingsteamet for at finde ud af, hvor der kan laves ”vild med vilje” uden at det skal fjernes året efter på grund af nybyggeri?
  • Information og statusopdateringer, når selve byggeriet er i gang.
  • God byggekommunikation er meget mere en de gængse orienteringer og varslinger. Vi talte blandt andet om at invitere til møder ved byggepladsen, hvor I kan møde dem, der bygger og få en status på selve arbejdet. Har I andre idéer, så skriv til os på tingbjergbyudvikling@kab-bolig.dk
  • Byggelogistik og koordinering på tværs af byggeprojekter.
  • Byudviklingen og selve byggearbejdet skal på alle mulige måder tage hensyn til jeres hverdagsliv og den eksisterende bebyggelse i Tingbjerg.
  • Byggearbejdets påvirkning på trafikken.
  • Der var et særligt ønske om en service-bus for ældre og gangbesværede, som kan køre mellem stoppesteder, når den almindelige bus er forhindret. God idé! Vi undersøger muligheden hos Movia.

Vi (Byudviklingsteamet) håber på, at vi kan holde den gode dialog kørende med jer, og at vi samtidig kan nå ud til flere ved at være til stede og synlige i Tingbjerg. Vi vil derfor gerne invitere jer med indenfor i en af de nye lejligheder på Ruten. Det eneste I skal gøre, er at møde op foran Tingbjerg Forum kl. 16:30, torsdag d. 29. juni, hvorfra vi går i samlet trop 😊