Tingbjerg er ældre, end du tror…

De fleste ved, at Tingbjerg blev planlagt i 1950’erne af arkitekt og byplanlægger Steen Eiler Rasmussen – men faktisk boede der mennesker i Tingbjerg i flere tusinde år, før mønsterbyen med de gule mursten blev bygget. Det bekræfter nye fund af bl.a. keramikskår, som arkæologer har gravet op i haverummet ved Solgavl/Gavlhusvej – omtrent der, hvor rækkehusene på Gavlhusvej nr. 34 eller 36 kommer til at ligge.

Området vurderes at være udkanten af et bopladsområde. Den mest interessante af skårene er et lerkar, der ligesom resten af skårene vurderes at være fra yngre bronzealderen, nærmere betegnet 1100-500 år f.v.t. Karret er sodet i mundingen, hvilket viser, at det har været brugt til madlavning, og det er formentlig gået i stykker ved brug og er siden blevet smidt i en nedgravet affaldsgrube sammen med andre ting fra bopladsen.

Hvis man er interesseret i at se karret ved selvsyn, kan man lægge vejen forbi Københavns Museum i marts, hvor det er månedens fund. Museet ligger på Stormgade 18, København V, og har åbent mandag-onsdag kl. 10-17, torsdag kl. 10-20, fredag kl. 10-17 og weekender kl. 11-17. Om indstillingen skriver museumsinspektør Lena Diana Tranekjer: ”Det er ikke usædvanligt at finde keramik i oldtidsgruber, men det er meget sparsomt, hvad vi har af denne type fund i Københavnsområdet, og i forhold til øvrige fund er dette særdeles velbevaret.”

Læs mere https://cphmuseum.kk.dk/det-sk...