Haverum og fællesskaber
Tingbjerg blev tegnet af arkitekt, byplanlægger og professor Steen Eiler Rasmussen i samarbejde med landskabsarkitekt C.Th. Sørensen. Sammen havde de en vision om at skabe en by i byen, med egen kirke, daginstitutioner og skole, et udbud af institutioner, foreninger og butiksstrøg. Grønne arealer var tænkt ind fra begyndelsen, og bydelen ligger desuden i en grøn lomme, omgivet af Utterslev Mose, Gyngemosen og Vestvolden. Husene blev bygget op omkring 22 grønne haverum med plads til, at børn kan lege og naboer mødes, og i dag er de store fælles haverum stadig det naturlige omdrejningspunkt for fællesskabet mellem beboerne.
Et paradis for børn
For både Steen Eiler Rasmussen og C.Th. Sørensen spillede børn en helt central rolle i planlægningen af Tingbjerg. C.Th. Sørensen havde som fokus, at børnene i Tingbjerg skulle have lige så gode legemuligheder som børnene på landet og sørgede bl.a. for, at der blev anlagt legepladser i stort set alle haverum. Som kronen på værket opførte han Tingbjerg Byggelegeplads, der var blandt de første og største byggelegepladser i Danmark.
Skramleren, som den også blev kaldt, var fra 1969 og frem et pædagogisk fritidstilbud, hvor børnene, ud over at bygge og rive ned, fik mulighed for at passe heste, grise, får og kaniner, der boede på legepladsen. I dag hedder skramleren Bondegården – og der er stadig dyr at passe og lege med, som en del af fritidstilbuddet for bydelens børn.
Tingbjerg Grand Prix
I 1980'erne blev det årlige gadecykelløb Tingbjerg Grand Prix afholdt i og omkring Tingbjerg. Løbet var på 70 km over 35 omgange à 2 km og tiltrak både danske og udenlandske cykelryttere. I dag er der ikke længere cykelløb, men Tingbjerg Challenge bærer faklen videre og arrangerer hvert år et stort børnetriathlon for alle bydelens børn og det øvrige København.