Vild hverdag

Vild hverdag

Nærheden til Utterslev Mose, Vestvolden og Høje Gladsaxe Park gør Tingbjerg til en af Københavns grønneste bydele. Den frie og smukke natur tilbyder utallige muligheder for leg, ro, motion eller bare grøn adspredelse i en travl hverdag.

Infra-natur

Et kig på Tingbjerg fra oven afslører, at området ligger som en ø omgivet af grønt, og at det også er den grønne farve, der binder bydelen sammen.

Naturen er ikke bare tæt på. Den er over det hele i de fælles haverum og springer frem mellem bygninger, hvor den fylder i gadebilledet. Nogle gange på trods, men altid velkommen og altid inviterende.

Vilde heste og fugle

Utterslev Mose er hjemsted for en flok af vilde heste, der året rundt gør deres for at gøre mosen mere artsrig. Tilstedeværelsen af de store og rolige planteædere giver området en tiltrængt dynamik og et element af fri og vild natur, der er værd at gå på opdagelse i. Klatrer du op i fugletårnet i mosens sydvestlige ende har du frit udsyn over mosens tre søer, rørskovene og de mange fugle, der bor der.

Tingbjerg 0792

Bydelens bondegård og en hund der hedder Luna

Det er ikke kun vilde heste, du finder på din vej rundt i Tingbjerg. De tamme af slagsen går nemlig og hygger sig på Bondegården, og her bor der - foruden heste - hængebugsvin, geder, kaniner, høns, papegøjer og gårdens hund Luna

Bondegården er et fritidstilbud for Tingbjergs børn, der her har mulighed for at passe og knytte bånd til alle gårdens dyr.

Tingbjerg 0683

Let til løb og leg

De grønne områder ved Tingbjerg er udviklet, så det er nemt for alle at bruge dem. Store grønne græsarealer åbner til mosen og rørskovens dyr og planter og inviterer til leg med plads til at både boltre og gemme sig.

Løberuterne rundt om mosen er opmålt og afmærket, så der er noget for alles bentøj og kondital. Undervejs på ruterne kommer man forbi motionspladser og legepladser, hvor resten af kroppen kan sættes i sving.

Tingbjerg 0778

Grobund for grønt

De eksisterende og kommende boliger i Tingbjerg får i fremtiden endnu mere natur i hverdagen. Bydelens planlagte grønne udvikling inkluderer nemlig nye, grønne gårdrum og fælles dyrkningshaver – og vil bevæge sig i en stadig grønnere retning for at pleje og styrke den eksisterende biodiversitet. Både nu og så sandelig også i fremtiden.